2022-KPSS Lisans Soruları Değerlendirmesi

2022-KPSS Lisans Soruları Değerlendirmesi

31 Temmuz’da yapılan 2022-KPSS, soruların sızdırıldığı şüphesiyle iptal edilmişti. 18 Eylül’de gerçekleştirilen yeni sınavda yaklaşık 1,5 milyon aday yeniden ter döktü. Adaylar, yeni sınavın iptal edilen sınava göre bazı bölümlerinin daha kolay bazı bölümlerinin ise daha zor olduğunu ifade ediyor. Adayların en fazla şikayet ettiği alanlar güncel bilgiler ve coğrafya oldu. Işın Eğitim Kurumları olarak KPSS sorularını sizler için değerlendirdik…

TÜRKÇE

İptal edilen KPSS’de adaylar Türkçe sorularının zor olduğunu söylemişti. Ancak yeni KPSS’de Türkçe sorularının önceki sınava göre daha anlaşılır ve kolay olduğu yönünde fikir birliği var. Dolayısıyla iptal edilen sınava göre bu sınavda Türkçe netlerinin artması bekleniyor.

MATEMATİK

Adaylar, geometri sorularının kolay olduğunu ancak problem sorularının vakit alıcı ve uzun olduğunu belirtiyor. Matematik sorularının önceki sınavdan biraz daha zor olduğunu göz önüne alınırsa netler bu sınavda biraz düşebilir.

TARİH

Tamamı bilgi isteyen ve detay içeren sorulardan oluşan tarih, iptal edilen sınava göre daha zordu. Adayların oldukça zorlandığı tarih alanında, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili soruların sayısında artış olduğu görüldü. Dolayısıyla tarih netlerinde 2-3 arası bir azalma yaşanabilir.

COĞRAFYA

Coğrafya testi, iptal edilen sınavda en kolay derslerden biriydi. Yeni yapılan sınavda ise en zor derslerden birine dönüştü. Coğrafya soruları, detay ve bilgi gerektirdiği için adayları zorladı. Bu nedenle coğrafya netlerinde de 3-4 arası düşüş olabilir.

VATANDAŞLIK- GÜNCEL BİLGİLER

Güncel bilgiler bölümünde yer alan soruların da zor olduğu ve 1-2 net düşmeye neden olabileceği söylenebilir.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu