2022 KPSS Ön Lisans Puan Hesaplama

2022 KPSS Ön Lisans Puan Hesaplama

ÖSYM’nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans oturumu tamamlandı. 9 Ekim’de yapılan sınavın ardından kamuya atanmak isteyen ön lisans mezunları şimdi puanlarını hesaplamaya, tahmin etmeye çalışıyor. Peki KPSS puanınızı nasıl hesaplarsınız? Netlerinize göre puanınızı hesaplamak mümkün. KPSS, DGS, ALES ve YKS’de başarının anahtarı Işın Eğitim Kurumları, KPSS puan hesaplamasının detaylarını sizler için paylaştı.

KPSS Ön Lisans Puanı Nasıl Hesaplanır?

KPSS puanı hesaplama işleminde birkaç etken vardır. Bunlardan en önemlisi standart sapma… Kimin hangi soruları genellikle yanlış yaptığını bilemeyeceğimiz için yüzde yüz doğru şekilde puan hesaplamak mümkün değildir.

KPSS’de Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde adaylar toplam 120 soruyla karşı karşıya gelirler. 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda her testin içindeki sorular eşit puana sahiptir. Yani genel yetenek testindeki sorulardan birinin puan getirisi diğerine göre üstün değildir?

Her iki test de kendi içerisinde değerlendirilir. Adayların ham puanı doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak hesaplanır. Ardından bu puanların standart sapmaları ve ortalamaları kullanılarak standart puanlar tespit edilir.

Tahmini olarak puanınızı hesaplamak için internette bulunan puan hesaplama robotlarını kullanabilirsiniz.

KPSS Puanınızı Hesaplamak İçin Tıklayın!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ÖABT dahilinde sınav yapılmayan yabancı dillerdeki (Almanca, İspanyolca, Rusça, Fransızca, Japonca, Çince, İtalyanca vs.) öğretmen atamalarında ÖSYM Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS, E-YDS) sonuçlarının esas alındığı KPSSP120 puan türü kullanılacak. Fakat sadece ilgili yılda yapılan YDS sonuçları geçerli.

Bir test içerisinde bir neti bulunmayanlar ise bu test için yapılan hesaplamalara dahil edilmeyecek.

Sınavın ardından ÖSYM Başkanlığı yahut da yargı tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirmenin dışında bırakılacak ve geçerli soruların puan değeri yeniden saptanacak.

KPSS Önlisans Hazırlık Kursu; Işın Eğitim Kurumları!

Siz de KPSS, YKS, ALES ve DGS’de başarıyı yakalamak istiyorsanız alanında uzman öğretmen kadrosu ve geniş eğitim olanaklarıyla fark yaratan Işın Eğitim Kurumları ile tanışmakta acele edin…

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu