2022 KPSS Sonuçları Açıklandı Mı?

2022 KPSS Sonuçları Açıklandı Mı?

2022 KPSS’de adaylar için heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. KPSS Ön Lisans ve KPSS Lisans oturumları tamamlandı. Sınava giren bütün adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Adana KPSS hazırlık kursu Işın Eğitim Kurumları, 2022 KPSS sonuç takvimi ile ilgili gelişmeleri sizler için derledi?

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sınava giren tüm adaylar ve yakınlarının gündemini en çok meşgul eden konu bu. 2 Ekim günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunun ardından sonuçların açıklanması için gözler ÖSYM’ye çevrilmiş durumda. Sonuç açıklama takvimi belli olmuş durumda. İşte merak edilen sorunun cevabı…

2022 KPSS Ön Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav kılavuzuna göre 2022 Ön Lisans KPSS sınav sonuçlarının 3 Kasım 2022 günü açıklanması bekleniyor. ÖSYM sonuç ekranı üzerinden paylaşılacak sonuç belgesine adaylar TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini kullanarak veya E-Devlet üzerinden erişebilecekler.

2022 Lisans KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından kamuoyuyla paylaşılan sınav takvimi incelendiğinde 18 Eylül’de başlayıp, 2 Ekim’de son oturumun da tamamlanmasıyla sona eren KPSS maratonunda sonuçların 21 Ekim 2022 günü açıklanması bekleniyor.

KPSS Sonucumu Nasıl Öğrenirim?

Adaylar KPSS sonuçlarını ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini kullanarak görüntüleyebilirler. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar aldıkları puanla birlikte doğru ve yanlış sayılarını, kaç net yaptıklarını da öğrenmiş olacaklar. İnternet üzerinden yayınlanan sonuçlar resmi tebliğ hükmü taşıyacağı için herhangi bir posta gönderilmeyecek. Herhangi bir itirazı olan adaylar için de Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi hazırlandı. Tüm bunlar için günü geldiğinde aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://sonuc.osym.gov.tr/

Siz de hayallerinize giden yolda başarıya ulaşmak için bir an evvel Işın Eğitim Kurumları ile tanışın, gelecek sizin olsun!

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu