2022 KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2022 KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2022 KPSS’de lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu çok sayıda aday, kamu personeli olabilmek için yarıştı. Şimdi ise tercih heyecanı başlıyor. Herkesin merak ettiği tercih tarihlerini Işın Eğitim Kurumları sizler için derledi.

KPSS Tercihleri Ne Zaman?

KPSS-2022/2 bazı kurum ve kuruluşların açıkladıkları kadro ve pozisyonlara ikinci yerleştirme tercihlerinin 21 Aralık tarihinde başlaması ve 29 Aralık günü son bulması bekleniyor.

Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Buna karşın halen daha sonuçları açıklanmayan Ortaöğretim KPSS sınavının da 1 Aralık 2022 günü sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Kaç Yıl Geçerli

Sınavın ardından sonuçlar 2 yıl boyunca geçerliliğini koruyor.

KPSS Ortaöğretim Sonuç Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Sınavdaki iki test kendi içlerinde değerlendirilecek. Her test için öğrencinin doğru cevap sayısından yanlış cevapların sayısının dörtte birlik kısmı çıkartılacak ve bu işlemin sonucunda adayın ham puanı bulunmuş olacak. Ham puanların ortalamaları ve standart sapmaları hesaplandıktan sonra standart puanlar elde edilecek.

Bir testte en az 1 ham puanı olmayan adaylar yapılan hesaplamalara dahil edilmeyecek. Dolayısıyla standart puan da hesaplanmayacak. Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanması için hem genel yetenek hem de genel kültür testlerinde en az bir ham puan alabilmesi gerekiyor.

Standart puanların ağırlıklandırılmasının ardından adayın KPSS puanı hesaplanmış olur.

Siz de KPSS, ALES ve YKS sınavlarında başarıya ulaşabilmek için Işın Eğitim Kurumları ile tanışabilir, uzman eğitmen kadrosu, kaliteli yayınları ve bilimsel eğitim anlayışıyla hedeflerinize uzanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu