2023 DGS Sınavı ve Başvuruları Ne Zaman?

2023 DGS Sınavı ve Başvuruları Ne Zaman?

Ön lisans mezunları için yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavları hakkında ÖSYM’den açıklama geldi. Başvuru süreçleri ve sınavın işleniş şekli merak konusu oldu. Peki sınavlar nasıl yapılacak? Adana DGS hazırlık kursu Işın Eğitim, DGS Ne Zaman, DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak gibi soruların cevapları ve DGS ile ilgili merak edilenleri sizler için derledi...

ÖSYM, iki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayanlar için son dakikada dikey geçiş sınavını duyurdu. Bir süre önce yapılan duyuruda aday başvuru sürecinin başladığı belirtilirken, kayıt yaptırmayan adayların bu süreçte başvurularını tamamlamaları gerekeceği duyurulmuştu.

DGS Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Şu anda ön lisans, son sınıf ya da özellikle son dönemde ya da mezun olmuş öğrenciler dikey geçiş sınavını ve başvuru sürecini merak etmeye başladılar. Sınava girecek olan pek çok aday, sınavın ne zaman yapılacağını ve başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyordu. ÖSYM konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 26 Mayıs'tan itibaren sınava girmek isteyen adayların başvurularını kabul edeceğini duyurdu. Ayrıca başvuruyu 5 Haziran'a kadar kaçırmamak için dikkatli olunması gerektiğine de işaret edildi.

DGS Sınavı Ne Zaman?

Başvuruyu aldıktan sonra sınavın ne zaman yapılacağı adayları heyecanlandırdı. ÖSYM'ye göre Dikey Geçiş Sınavı’nın 16 Temmuz 2023'te yapılacağı ortaya çıktı. Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra adayın belirtilen saatte sınava girebileceği açıklandı.

DGS hakkında en çok merak edilen sorulardan biri dikey geçiş testine kimlerin girebileceğiydi. Açıklamada, öğrencilerin bir meslek yüksekokulunda veya bir açık öğretim bölümünde iki yıllık eğitimi tamamlamış olması gerektiği ancak üniversitenin son yılındaki öğrencilerin de DGS'ye kayıt yaptırarak sınava girebilecekleri belirtildi. Ancak DGS sınavı için herhangi bir başvuru şartı bulunmuyor. İsteyen tüm öğrenciler başvuru yapabilecek.

Dikey Geçiş Sınavı’nın ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama ise gelmedi.

Dikey Geçiş Sınavı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ÖSYM resmi sitesini ve Işın Eğitim Kurumları web sitesini takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu