2024 YKS Başvuruları 1 Şubatta Başlıyor

2024 YKS Başvuruları 1 Şubatta Başlıyor

ÖSYM’nin her yıl düzenlediği ve milyonlarca adayın hayallerindeki üniversite ve bölüme yerleşebilmek için yarıştığı YKS bu sene 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için heyecan dolu bekleyiş bugün itibariyle son buluyor. 1 Şubatta başlayan başvuru süreci 26 Şubata kadar devam edecek. LGS, YKS, KPSS ve ALES’te başarının adresi Işın Eğitim Kurumları YKS sürecindeki son gelişmeleri sizler için derledi.

En geniş katılımlı sınavların başında gelen YKS, üç oturum halinde gerçekleştiriliyor. Bütün adayların katıldığı TYT yani Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran günü gerçekleşecek. 9 Haziran günü ise Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT düzenlenecek.

Sınav başvuruları 1 Şubat Perşembe günü başlıyor. Adaylar 26 Şubata kadar sınav başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvurular ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden bireysel olarak gerçekleştirilebileceği gibi ÖSYM Başvuru Merkezlerinden de yapılabilecek. Başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan 2024 YKS Başvuru Kılavuzunu indirip, inceleyebilirsiniz.

LGS, YKS, ALES ve KPSS hakkındaki gelişmelerden anında haberdar olmak için Işın Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu