2023 LGS Tercihleri Ne Zaman?

2023 LGS Tercihleri Ne Zaman?

2023 LGS, 4 Haziran Pazar günü (dün) yapıldı. Öğrenciler, şimdi tercih tarihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Adana LGS hazırlık kursu Işın Eğitim Kurumları, LGS tercih tarihlerini sizler için araştırdı.

LGS, dün (4 Haziran) iki oturum halinde yapıldı. Öğrenciler, istedikleri liselere girebilmek için ter döktü. Sınavda beklendiğinin aksine matematik soruları basit gelirken, belirleyici faktörün ise Türkçe soruları olduğu belirtiliyor. Öğrenciler şimdi ise LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını, tercih tarihlerinin ne zaman olacağını bekliyor.

2023 LGS Tercih Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS tercihlerinin hangi tarihlerde yapılacağını henüz açıklamadı. Geçtiğimiz yıl LGS 5 Haziran’da yapılmış, tercih tarihleri ise 4-20 Temmuz olarak gerçekleşmişti.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB yaptığı açıklama ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının 26 Haziran 2023 tarihinde ilan edileceğini duyurmuştu. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek, buna karşın sonuçlar https://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu