2023 LGS’de Türkçe Belirleyici Olacak

2023 LGS’de Türkçe Belirleyici Olacak

Milyonlarca 8. Sınıf öğrencisi dün (4 Haziran) istediği liseye girebilmek için LGS’de ter döktü. Uzmanlar, bu seneki sınavda Türkçe sorularının belirleyici olacağını belirtiyor.

Işın Eğitim Kurumları uzmanları, 2023 LGS’de soru dilinin net olduğunu, belirsizliğe neden olacak sorular bulunmadığı ifade etti. Matematik sorularının beklenenin aksine kolay olduğunun altını çizen uzmanlar, Türkçe sorularının belirleyici olacağına, çok kitap okuyanların bir adım önde olduğuna vurgu yaptı.

Sınavda çıkan soruların tamamının müfredat dahilinde olduğunun altını çizen uzmanlar, soru dilinin çok net olduğunu, öğrencileri ikilemde bıraktıracak sorular bulunmadığını ifade etti. Sınavda sayısal ve sözel bilgilerin harmanlandığını ve sayısal-sözel yeteneği kullanmayı sorgulayan bir tutum belirlendiğine vurgu yapan uzmanlar, yanlış denilebilecek bir soru bulunmadığını dile getirdi.

En Basit Matematik Soruları

2023 LGS’de çıkan matematik sorularının belki de şimdiye kadarki en basit sorular olduğunu söyleyen Işınlı uzmanlar, bu sene matematik sorularının belirleyici olmayacağını kaydetti.

Çok Kitap Okuyan Bir Adım Önde

Bu seneki sınavda belirleyici dersin Türkçe olduğunun altını çizen uzmanlar, “Sorular incelendiğinde Türkçeye bağlı uzun metinli okuduğunu anlama soruları var. Dolayısıyla sınav öncesi bol bol kitap okuyan öğrenciler bir adım önde. Bunun yanında dikkatimizi çeken bir konu da, Türkçede yanlış yapan öğrenciler diğer derslerde de yanlış yapmışlar. Türkçesi iyi olanlar Fen-Teknoloji, Matematik, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü derslerinde de başarılı olmuşlar.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu