2024 LGS Tarihi Açıklandı! LGS Ne Zaman?

2024 LGS Tarihi Açıklandı! LGS Ne Zaman?

2024 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Merkezi Sınavının tarihine dair meraklı bekleyiş sona erdi. Her yıl ülke genelinden yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisi adayın yarıştığı LGS’nin tarihi belli oldu. T.C. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaparak öğrenci ve ailelerin merakını giderdi. İyi bir liseye yerleşebilmek için kıyasıya bir rekabetin yaşandığı LGS ne zaman yapılacak? Adana’nın başarılı dershanelerinden Işın Eğitim Kurumları LGS tarihine dair merak edilenleri sizler için anlattı.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada 2024 LGS takvimini de duyurdu. Açıklamaya göre 2024 LGS Merkezi Sınavı, 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Takvim planlamasını yaparken Kurban Bayramı faktörünü de gözeten bakanlık, bayram coşkusunun doyasıya yaşanabilmesi için karne gününü de arife gününden bir gün öncesine çekti. Buna göre öğrenciler 14 Haziran 2024 günü karne heyecanı yaşayacaklar.

Açıklamada LGS içeriğinde herhangi bir yenilik olmayacağı bilgisi de yer aldı. Yani soru sayısında, soru şekillerinde ve dağılımında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Sekizinci sınıf müfredat konuları ve kazanımları dikkate alınarak sorular hazırlanacak. Öğrenciler bakanlığın yayınlayacağı örnek soru kitapçıklarını takip ederek kendilerini LGS’ye hazırlayabilecekler.

Son olarak sınav içeriğinde ve takviminde yaşanabilecek gelişmelerin de bakanlık tarafından duyurulacağının da altı çizildi.

LGS, KPSS, YKS, DGS ve ALES süreçlerine dair gelişmelerden anında haberdar olmak için siz de Işın Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu