2024 LGS’de Sınava Giriş Belgeleri Hayati Önem Taşıyor

2024 LGS’de Sınava Giriş Belgeleri Hayati Önem Taşıyor

Her yıl ortalama 800.000 öğrencinin katıldığı LGS sınavı, bu yıl 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için heyecan dolu geri sayım sürerken yeni bir uygulama da bizleri bekliyor. 2024 LGS yalnızca sınav merkezi olarak belirlenen okullarda gerçekleşecek. Bu da adayların önceki yıllarda olduğu gibi sınava kendi okullarında girmeyeceği anlamına geliyor. Bu yüzden de sınav giriş belgeleri 2024 LGS’de hayati önem taşıyor. Adana’da Özel LGS Dershanelerinin öncüsü Işın Eğitim Kurumları 2024 LGS ile ilgili önemli gelişmeleri sizler için anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi yöntemle düzenlenen LGS sınavı bu yıl sadece sınav merkezi olarak ilan edilen okullarda gerçekleştirilecek. Bu yeni uygulamanın nedeni ise bu yıl ilk defa LGS’n in öğrenci başvurularına göre düzenlenecek olması. Eski yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı bütün öğrencilere sınava girme hakkını otomatik olarak tanıyordu. Ancak bu yıl yalnızca sınava girmek için resmi başvuruda bulunan öğrenciler sınava girecekler.

Bu da sınava giren öğrenci sayısının eski yıllara göre büyük oranda azalacağı anlamına geliyor. Geçmiş yıllarda bütün sekizinci sınıf öğrencilerinin sınava gireceği var sayılarak planlama yapılırdı ve aday sayısı ortalama 800 bin civarında olurdu. Ancak sayının bu yıl daha az olması bekleniyor. Bu yüzden bakanlık belli sınav merkezleri belirledi ve sınavın bu okullarda gerçekleştirileceğini duyurdu. Eskiden her aday kendi okulunda sınava girebiliyordu.

Bu yeni uygulamadan ötürü öğrencilerin sınava girecekleri sınav merkezini öğrenmeleri ve sınava gelirken giriş belgelerini yanlarında getirmeleri hayati önem taşıyor. Aksi taktirde yıl boyunca hazırlandığınız sınava giremeyebilir ve emeklerinizi heba edebilirsiniz. Adaylar 2024 LGS sınavı için, sınav giriş belgelerini 26 Mayıs Pazar günü itibariyle edinebilecekler.

Siz de Işın Eğitim Kurumları ile sınava hazırlanıp, hayallerinize kanat açabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu