2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular Kılavuzu ÖSYM Sitesinde Yayınlandı

2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular Kılavuzu ÖSYM Sitesinde Yayınlandı

Yüksek öğretim kurumlarına yerleşebilmek için, her yıl milyonlarca adayın yarıştığı zorlu YKS maratonunda adayların en önemli kaynakları arasında geçmiş yıllarda çıkan sorular ve sıkça sorulan sorular yer alıyor. Bu kaynaklar adayların sınavda karşı karşıya kalacakları soru diline alışmalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra konularda ÖSYM’nin önemsediği ve soruya dönüştürdüğü ayrıntıları tespit edip, o noktalara yoğunlaşmamıza imkan sağlıyor. Adana YKS, LGS, KPSS, ALES dershanesi Işın Eğitim Kurumları, 2024 YKS’ye dair gelişmeleri sizler için anlattı.

Bu sene 8 ve 9 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin Sıkça Sorulan Sorular Kılavuzu, adaylar tarafından merakla bekleniyordu. Nihayet resmi internet sitesi www.osym.gov.tr adresi üzerinden sıkça sorulan sorular kılavuzu, adayların erişimine açıldı. Siz de ÖSYM’nin resmi internet adresini ziyaret ederek soruları görüntüleyebilirsiniz.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS başvuru süreci 1 Şubat itibariyle başlamıştı. Sınava katılmak isteyen öğrenciler 26 Şubat gününe kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Adayların katılmak istedikleri her bir oturum için 295 TL başvuru ücreti ödemeleri gerekecek. Sınavın ilk oturumu TYT 8 Haziran günü gerçekleşirken AYT ve YDT oturumları 9 Haziran günü yapılacak. Sonrasında sınavların sonuçlarının açıklanması için adaylar 17 Temmuz gününü bekleyecekler.

KPSS, YKS, LGS, ALES gibi sınavlara dair gelişmelerden anında haberdar olmak için Işın Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu