2024 YKS Tarihi Açıklandı! İşte YKS Başvuru, Sınav ve Sonuç Açıklama Tarihleri

2024 YKS Tarihi Açıklandı! İşte YKS Başvuru, Sınav ve Sonuç Açıklama Tarihleri

ÖSYM tarafından gelen bir yazılı açıklama ile meraklı bekleyiş sona erdi. Yapılan açıklamaya göre her yıl milyonlarca öğrencinin hayallerindeki üniversiteye yerleşebilmek için kıyasıya yarıştığı YKS, bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. KPSS oturumları da dahil çok sayıda sınavın takviminin yer aldığı açıklamanın detaylarını Adana’nın başarılı özel dershanelerinden Işın Eğitim Kurumları sizler için anlattı.

ÖSYM başkanlığı resmi internet siteleri üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. 2024 yılında yapılacak sınavların başvuru tarihleri, sınav tarihleri ve sonuçların açıklanma tarihleri, metinde yer aldı. Buna göre 2024 YKS oturumları 8-9 Haziran günlerinde düzenlenecek. Adayların YKS’ye girmek için 1 ve 26 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapması gerekecek. Sınava katılan adaylar sonuçlarını ise 17 Temmuz günü görebilecekler.

2024 KPSS 14 Temmuz’da

Ülkemizde YKS ile birlikte en geniş katılımın yaşandığı sınavlardan biri de KPSS. Adana’da en başarılı KPSS kurslarından biri Işın Eğitim Kurumları KPSS oturumlarının tarihlerini sizler için paylaştı. ÖSYM Başkanlığından gelen açıklamaya göre sınav takvimi şu şekilde

  • EKPSS 28 Nisan
  • KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri 14 Temmuz
  • KPSS Alan Bilgisi Birinci Gün Oturumları 20 Temmuz
  • KPSS Alan Bilgisi İkinci Gün Oturumları 21 Temmuz
  • ÖABT 4 Ağustos
  • Ön Lisans KPSS 1 Eylül
  • Ortaöğretim KPSS 15 Eylül
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 22 Eylül

ÖSYM Başkanı 2024 Yılında elliden fazla sınav düzenlemeye hazırlandıklarını, adayların emeklerinin karşılığını alabilmeleri için titizlikle çalıştıklarını ve şimdiden herkese başarılar dilediklerini belirtti. KPSS, YKS, LGS, DGS ve ALES sınavlarına ilişkin gelişmelerden anında haber alabilmek için Işın Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu