YKS’YE Bir Ay Kala Nasıl Ders Çalışılmalı?

YKS’YE Bir Ay Kala Nasıl Ders Çalışılmalı?

2024 YKS, 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Milyonlarca adayın hayallerindeki üniversite ve lisans programına yerleşebilmek için yarışacağı 2024 YKS’ye doğru, heyecan dolu geri sayım sürüyor. Sınava son bir ay kaldı. Peki sınava bu kadar az zaman kalmışken nasıl ders çalışılmalı? Adana’da YKS başarısının değişmeyen adresi Işın Eğitim Kurumları sınava son bir ay kala nasıl ders çalışılması gerektiğini sizler için anlattı.

Adana YKS dershanesi Işın Eğitim Kurumları; TYT, AYT ve YDT oturumlarından oluşan YKS sınavının çok sayıda ders ve konu yoğunluğuna sahip bir sınav olduğunun altını çizdi. Sınava girecek adayların bu tarihe kadar konuları tamamlamış olması gerekiyor. Adaylar sınava hazırlanırken ciddi şekilde çalışmış olsalar bile sınava az zaman kala motivasyon kaybı veya özgüven problemleri yaşayabiliyorlar. Sınav hazırlığının en az ders çalışmak kadar önemli olan bir başka boyutu da motivasyonu canlı tutabilmek.

Bir aylık bir zaman kalmışken öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Kaynaklarını yeterice taradığından emin olmaları gerekiyor. Çünkü Bakan Yusuf Tekin sınavın büyük oranda MEB müfredatına dayanacağını belirtmişti. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı deneme sınavları ve test kitaplarının çözülmesi de sınavda avantaj sağlayacak bir başka unsur.

Eğitim uzmanları sınava son bir ay kala şunları öneriyor:

Konu tekrarları yerine soru çözmeye, branş denemelerine ve deneme sınavlarına ağırlık vermek gerekiyor. Konu tekrarlarını denemelerde çıkan yanlışlara göre planlamak daha doğru olacaktır. Ayrıca konu çalışmak kadar adayın kendisini sınav koşullarına ve sınav zamanına hazırlaması da önemli.

Yanlışlarınızı doğru analiz etmeniz gerekiyor. Hangi soru tiplerinde, hangi derslerde ve hangi konularda yanlışlarınızın yoğunlaştığını görmeniz ve bunları telafi etmeniz önemli. Aksi taktirde deneme sınavı çözmenizin sınav sürecinize herhangi bir katkısı olmayacak.

Sınava bu kadar az zaman kalmış olmasına rağmen halen daha konu eksikleriniz varsa bunu telafi etmeniz gerekir. Konuyu çalıştıktan sonra o konuya yönelik testler çözerek sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine karşı hazırlıklı hale gelebilirsiniz.

Hedeflerinizi zihninizde canlı tutmalı ve motivasyonunuzu korumalısınız. Yoğun kaygı, stres ve olumsuz düşüncelerden kendinizi korumanız, psikolojik ve fiziksel sağlığınıza özen göstermelisiniz. Gerektiğinde psikolojik destek almaktan çekinmeyin.

Işın Eğitim Kurumları ile YKS, ALES, KPSS ve LGS sınavlarına dair son gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu