2024 LGS Örnek Soruları ve Çözüm Videoları Yayında

2024 LGS Örnek Soruları ve Çözüm Videoları Yayında

2024 LGS merkezi sınavına dair heyecanlı günler başladı. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl örnek soru kitapçıkları yayınlayarak öğrencileri sınava hazırlıyor. Bu sayede öğrenciler sınavda karşılarına hangi konularda ve hangi tipte sorular çıkacağını öngörebilmiş oluyorlar. Her yıl çok sayıda sekizinci sınıf öğrencisinin kıyasıya yarıştığı bu sınavda, bakanlığın yayınladığı örnek sorular iyi bir kılavuz niteliğinde. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesini ziyaret ederek hem sözel ve sayısal alanda hazırlanmış örnek soruları görüntüleyebilir hem de soruların çözüm videolarını izleyebilirler. Adana’nın önde gelen özel dershanelerinden Işın Eğitim Kurumları 2024 LGS’ye dair son gelişmeleri sizler için anlattı.

Yayınlanan örnek soru kitapçığında İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkçe alanlarından toplamda 45 adet soru yer alıyor.

LGS Örnek Soruları ve Çözüm Videoları Nasıl Görüntülenir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezi sınava hazırlanan adaylar, bakanlığın resmi internet adresi meb.gov.tr’yi ziyaret ederek örnek sorulara erişebilirler.

Örnek soruları görüntülemek için tıklayın.

Sekizinci sınıf müfredatındaki konular ve kazanımlar gözetilerek hazırlanan örnek sorularda öğrencilerin okuduğunu anlama, analiz yapabilme, çıkarımda bulunma, problem çözme ve eleştirel düşünebilme becerileri ölçülüyor.

Soruların çözüm videolarına da erişmek mümkün. Adaylar YouTube’da Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kanalını ziyaret ederek soru çözümlerini izleyebilecekler.

Adana’da YKS, LGS, DGS ve KPSS’de başarının adresi Işın Eğitim Kurumları’nın blog sayfasını takip ederek, sınavlara dair gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu