2024 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı. Adaylar İçin Tercih Süreci Başladı.

2024 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı. Adaylar İçin Tercih Süreci Başladı.

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı 2 Haziran günü, iki oturum halinde düzenlenmişti. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bu gün itibariyle LGS merkezi sınav sonuçlarını resmi web sitesi meb.gov.tr adresinden adayların erişimine açtı. Adaylar 2024 LGS’de iki farklı oturumda toplamda 90 soru yanıtladı. Sınavın ilk oturumunda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil konularından toplam 50 soru yöneltildi. Sınavın ikinci oturumunda ise Fen Bilimleri ve Matematik konularından toplamda 40 soru yer aldı. 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin girmesi beklenen sınava katılım oranı yüzde 95,61 seviyelerinde gerçekleşti. Adana LGS hazırlık kursu Işın Eğitim Kurumları 2024 LGS’ye dair son gelişmeleri sizler için anlattı.

352 Sınav Birincisi Tüm Soruları Doğru Yanıtladı

Bu yıl LGS’de 352 adet sınav birincisi çıktı. Bu 352 aday 90 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puanın sahibi oldu.

Tercih kılavuzu Yayınlandı Tercih Süreci Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Yerleştirme Kılavuzunu da yayınladı. Kılavuz incelendiğinde Türkiye genelinde 2 bin 525 adet lise ve dengi ortaöğretim kurumunun merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alacağı görülüyor. LGS merkezi sınavı ile öğrenci kabul eden okulların toplam kontenjanı ise 203 bin 648.

Bu rakamlara bakıldığında öğrencilerin yüzde 83,85’i yerel yerleştirme ile eğitim hayatlarına devam ederken yüzde 16,15’lik kısmı merkezi sınav yerleştirme puanına göre yeni okullarına yerleşecek.

Öte yandan LGS tercih maratonu da bugün itibariyle başlamış oldu. Tercih yapmak isteyen adaylar 17 Temmuz Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar tercihlerini yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını görüntülemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirler.

Bu bağlantıya tıklayarak LGS sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu